Maileg


DORTHE MAILIL

Maileg grundare och kreativ chef

Dorthe Mailil, är en dansk designer och illustratör som bor och arbetar i Herning, Danmark. Hon är kanske bäst känd som ägare och kreativ direktör bakom Maileg, ett charmigt märke av leksaker som smälter in modern skandinavisk design med berättelsebokfull och noggrann uppmärksamhet på detaljer.

Dorthes passion för design började i unga år, vilket ledde henne till att anmäla sig till den prestigefyllda danska designskolan 1996 för att bedriva en karriär inom grafisk design. Dorthe kompletterade också sin utbildning med studier vid L’ecole D’art de Marseille och Paris, vilket hon citerar som bidragande till inspiration bakom många av de söta och nostalgiska detaljerna som definierar varumärket Maileg.

Som det osannolika resultatet av ett av Dorthes klassprojekt skapade Dorthe en distinkt lerkaraktär med överdrivna proportioner vars spunky personlighet och charm omedelbart vann hela klassens hjärtan. Denna "pixie" växte snabbt till en familj av pixies, och Dorthe flyttade från lermediet till filt. Tyg. Efter hennes glädje för barns lek och fantasi (i alla åldrar!) Grundade Dorthe och hennes man Erik Maileg 1999 - kombinerade deras efternamn "Mailil" med "benet", det danska ordet för spel.

Sedan grundandet av Maileg har Dorthe vunnit många priser och utmärkelser för både sina leksaker, liksom för sina välkända illustrationer som dyker upp i hela världen i böcker, tidskrifter och till och med TV-program. Dorthe fortsätter att ge all kreativ inriktning för Maileg och bidrar till en växande familj som nu inkluderar kaniner, möss, skogsvänner, Ginger-familjen - alla lever i en charmig värld av handsyade kläder, moderna möbler och lekfulla tillbehör.

Det är osannolikt att se Dorthe någonstans utan hennes skissbok i handen, och hon har varit känd för att vakna upp mitt på natten med den nyaste idén till sin nästa Maileg-skapelse. Det finns inget att säga var hennes fantasi kommer att ta Dorthe och Maileg nästa!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information